недеља, 24. јануар 2016.

МЛАДИ ЈАГОДИНЦИ НАПРАВИЛИ ДУГОМЕТРАЖНИ ФИЛМ „ЖИВОТ ИСПРЕД СВЕГА“

                 Млади људи окупљени око Српске омладинске културне организације „СОКО“, љубитељи филма, направили су и завршили уз велики труд и ентузијазам пројекат „Живот испред свега“.                                                                                                                                          Премијера филма који се бави пороцима и проблемима младих људи заказана је за четвртак 28. јануара у Културном центру у Јагодини у 20 часова.



                „Идеја је била да се кроз филм говори о проблемима са којима се млади људи данас најчешће суочавају. Пре свега мислим на средњошколце и студенте. Годинама сам глумио аматерски у позоришту и имао част да статирам у неким филовима и серијама, глума је моја велика љубав па се  зато и јавила и жеља да окупим једну групу младих људи и да покренемо овај пројекат. Филм је веома едукативан и наша жеља је да што више младих људи види ову причу“, каже Милош Милошевић, кординатор овог пројекта и старешина „СОКО“ организације задужен за филмску и позоришну уметност.  
              „Филм који смо радали након премијере приказиваћемо и школама како би на тај начин покушали да младим људима скренемо пажњу и укажемо како и на који начин да решавају своје проблеме. У филму се ради о причама за које се каже да су „понашање младих“, а у ствари то су озбиљне приче због којих млади губе живот. Током снимања је било доста проблема, али смо успели да се изборимо уз помоћ наших пријатеља и сарадника, а посебно се захваљујемо Културном центру у Јагодини и Педагошком факултету“ каже Стефан Адамовић један од кординатора овог пројекта.

Српска омладинска културана организација "СОКО" овом приликом се зхваљује и Студентској организацији Педагошког факултета и студентима који су помогли овај пројекат.

Филм „Живот испред свега“ режирали су Милош Милошевић и Стефан Адамовић, директор фотографије је Срба Савић, а у филму уграју: Иван Цветковић, Стефан Адамовић, Душан Стошић, Ивана Богосављевић, Нађа Јанић, Ана Марковић, Милош Милошевић, Срба Савић, Сара Јевтић, Кристина Спасић, Петар Митић, Данијел Стаменковић, Игор Јовановић и Марта Богосављевић.
Карте за филм се могу купити на благајни Културног ценра у Јагодини.






Нема коментара:

Постави коментар