субота, 26. јул 2014.

Продужетак јавног позива за пројекат ''Албум сећања на наше претке из првог Светског рата'' у oрганизацији Савезa потомака ратника Србије 1912-1920.Савез потомака ратника Србије 1912-1920. са Благословом Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја и у сарадњи са Канцеларијом за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Владе Републике Србије, у циљу обележавања сто година Првог светског рата упућује:

ЈАВНИ ПОЗИВ ГРАЂАНИМА СРБИЈЕ И СРБИМА У РЕГИОНУ И ДИЈАСПОРИ

ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ФОТОГРАФИЈА И ОСТАЛИХ ДОКУМЕНАТА ИЗ ПРВОГ СВЕТСКОГ РАТА и учешће у стварању АЛБУМА СЕЋАЊА на наше претке из Првог светског рата.
ОЖИВИМО СЕЋАЊА ОСВЕЖИМО ПАМЋЕЊЕ ПОМОЗИМО ИСТОРИЈИ!
Учините видљивим дух и дело ваших славних предака учесника Првог светског рата. Учествујте у стварању Албума сећања на наше претке из Првог светског рата.
Уколико поседујете фотографије, аутобиографске списе, дневнике, писма војника,разгледнице и друга документа од историјског значаја као сведочанства догађаја из периода Првог светског рата скенирана документa уврстите у заједнички Албум сећања.
Наша је историјска одговорност и задатак промовисање културног наслеђа српског народа, као незаменљивог сегмента културне баштине европских народа. Као таква српска историја и култура је равноправни члан европске и светске историје и културе, а српски народ један од најтужнијих сведока страховитог страдања учесника у Првом светском рату. Заслуге српске војске и многих појединаца за завршетак рата су огромне, а жртве које је поднео српски народ заслужују сећање.
Постаните сведоци векова славне прошлости наших предака. Извуците из албума фотографије својих предака, из фиока споменице и дневнике, из срца дедове и прадедове, и учините их видљивим творцима наше историје.
Историја нас обавезује и позива да сачувамо успомене и сећања на велике године српског народа 1914-1918. и улогу сваког појединца у њему, негујући љубав, хуманост, част, рад, стваралаштво и опште добро као личну одговорност за будућност наших потомака.

Продужетак Јавног позива

Са задовољством вас обавештавамо да је до сада на интернет адресу "Албума сећања на наше претке из Првог светског рата" пристигло преко 700 фотографија.
Будући да смо свесни важности активности које су ове јубиларне године започете поводом помена на хероје и жртве Великог рата, рок за слање фотографија и других докумената продужавамо до 31. јула.
Срдачно,
Ваш Албум сећања

http://славним-прецима.срб/http://славним-прецима.срб/

Нема коментара:

Постави коментар