Неформална група ''СОКО'' - галерија реализације пројекта ''Покрени се и живи здраво'' - фото галерија

 1. Пројекат "Покрени се, живи здраво!", НГ "СОКО"

1) Покрени се, живи здраво! - Јагодина 04.11.2014.

Вечерас је неформална група „СОКО“ кренула у реализацију пројекта „ПОКРЕНИ СЕ, ЖИВИ ЗДРАВО!“ у оквиру програма Млади су закон који финансира Министарство омладине и спорта уз подршку ресурс центра за Поморавски округ - Центар за друштвено економски развој. Вечерас је у сали основне школе Рада Миљковић на Стрелишту одржана презентација каратеа и здравог начина живота, а волонтери НГ „СОКО“ говорили су о хуманости. Демонстрацију и предавање на тему каратеа водио је Велибор Радовановић – Брка тренер школе каратеа Фудо кан – Фудочи, а предавање на тему здравог начина живота и хуманости водили су волонтери НГ “СОКО”.

галерију погледајте ОВДЕ.

2) Покрени се, живи здраво! - Јагодина 05.11.2014.

Вечерас је неформална група „СОКО“ одржала други дан пројекта „ПОКРЕНИ СЕ, ЖИВИ ЗДРАВО!“ у оквиру програма Млади су закон који финансира Министарство омладине и спорта уз подршку ресурс центра за Поморавски округ - Центар за друштвено економски развој. Вечерас је средњој школи Никола Тесла на Стрелишту одржана презентација Америчког фудбала и здравог начина живота, а волонтери НГ „СОКО“ говорили су о хуманости. Демонстрацију и предавање на тему Америчког фудбала водио је Стеван Васић председник клуба Америчког фудбала “Black Hornets”, а предавање на тему здравог начина живота и хуманости водили су волонтери НГ “СОКО”.

галерију погледајте ОВДЕ. 

3) Покрени се, живи здраво! - Јагодина, Трнава 06.11.2014.

Данас је неформална група „СОКО“ одржала трећи дан пројекта „ПОКРЕНИ СЕ, ЖИВИ ЗДРАВО!“ у оквиру програма Млади су закон који финансира Министарство омладине и спорта уз подршку ресурс центра за Поморавски округ - Центар за друштвено економски развој. Данас је на отвореном игралишту у Трнави одржана презентација кошарке, Америчког фудбала и здравог начина живота, а волонтери НГ „СОКО“ говорили су о хуманости. Демонстрацију и предавање на тему кошарке водио је Александар Вукосављевић помоћни тренер КК Јагодине, предавање на тему Америчког фудбала водио је Стеван Васић председник клуба Америчког фудбала “Black Hornets”, а предавање на тему здравог начина живота и хуманости водили су волонтери НГ “СОКО”.

галерију погледајте ОВДЕ.

4) Покрени се, живи здраво! - Јагодина, Главинци 09.11.2014.

Данас је неформална група „СОКО“ одржала четврти дан пројекта „ПОКРЕНИ СЕ, ЖИВИ ЗДРАВО!“ у оквиру програма Млади су закон који финансира Министарство омладине и спорта уз подршку ресурс центра за Поморавски округ - Центар за друштвено економски развој. Данас је на отвореном игралишту у Главинцима одржана презентација Америчког фудбала и здравог начина живота, а волонтери НГ „СОКО“ говорили су о хуманости. Демонстрацију и предавање на тему Америчког фудбала водио је Стеван Васић председник клуба Америчког фудбала “Black Hornets”, а предавање на тему здравог начина живота и хуманости водили су волонтери НГ “СОКО”.

галерију погледајте ОВДЕ.

5) Покрени се, живи здраво! - Параћин 10.11.

Данас је неформална група „СОКО“ одржала пети дан пројекта „ПОКРЕНИ СЕ, ЖИВИ ЗДРАВО!“ у оквиру програма Млади су закон који финансира Министарство омладине и спорта уз подршку ресурс центра за Поморавски округ - Центар за друштвено економски развој. Данас је на помоћном терену ФК “Борац” у Параћину одржана презентација Америчког фудбала и здравог начина живота, а волонтери НГ „СОКО“ говорили су о хуманости. Демонстрацију и предавање на тему Америчког фудбала водио је Стеван Васић председник клуба Америчког фудбала “Black Hornets”, а предавање на тему здравог начина живота и хуманости водили су волонтери НГ “СОКО”.

галерију погледајте ОВДЕ.

6) Покрени се, живи здраво! - Јагодина 11.11.

Вечерас је неформална група „СОКО“ одржала шести завршни дан пројекта „ПОКРЕНИ СЕ, ЖИВИ ЗДРАВО!“ у оквиру програма Млади су закон који финансира Министарство омладине и спорта уз подршку ресурс центра за Поморавски округ - Центар за друштвено економски развој. Вечерас је у фискултурној сали ОШ “Рада Миљковић” одржана презентација кошарке и здравог начина живота, а волонтери НГ „СОКО“ говорили су о хуманости. Демонстрацију и предавање на тему кошарке водио је Александар Фољан помоћни тренер КК Јагодине, а предавање на тему здравог начина живота и хуманости водили су волонтери НГ “СОКО”.

галерију погледајте ОВДЕ

2. Пројекат Заштити природу - Заштити себе, НГ "Омладински парламент СОКО Јагодина"

Српска омладинска културна организација "СОКО" је у сарадњи са Омладинским парламентом Јагодина формирала неформалну групу под називом "Омладински парламент СОКО Јагодина" и са својим пројектом "Заштити природу-заштити себе" конкурисала на програму "Млади су закон" који финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије. Пројекат се реализује уз подршку Удружења "Сунце", ресурс центра за Подунавски, Шумадијски и Поморавски округ. Пројекат НГ "Омладински парламент СОКО Јагодина" прошао је на овом конкурсу и реализоваће се током октобра месеца. Сам пројекат подразумева чишћење паркова у градским насељима Сарина међа, Пивара, Стрелиште, Табане и спомен парк "Руско гробље", такође је пројектом предвиђено пошумљавање одређених локација. Након реализације чишћења и пошумљавања биће одржана трибина на тему заштите животне средине. Овим путем позивамо све младе људе да нам се придруже да што боље реализујемо овај пројекат и подигнемо свест о значају заштите и очувања животне средине. 
Пројектом су реализоване све предвиђене активности у периоду октобар-новембар 2015. године.

Заштити природу - Заштити себе


3. Пројекат "Осам векова Немањићке краљевине", НГ СОКО

Чланови Српске омладинске културне организације „СОКО“ из Јагодине спроводе пројекат „Осам векова Немањићке краљевине“ као НГ СОКО уз подршку Удружења „Сунце",
Ресурс центара за Шумадијски и Поморавски округ у оквиру програма Млади су закон, финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.
Изложба је представљена у четири јагодинске средње школе и на факултету Педагошких наука. У оквиру пројекта НГ СОКО одржао је у јагодинској Народној библиотеци "Радислав Никчевић" предавање на тему „Осам векова Немањићке краљевине“.
Пројекат је реализован у периоду октобар-новембар 2017. године

Осам векова Немањићке краљевине

4. Пројекат "Други у Великом рату", НГ СОКО  

Пројекат "Други у Великом рату" спроводи НГ СОКО уз подршку Удружења "Сунце", Ресурс центра за Шумадијски и Поморавски округ у оквиру програма Млади су закон, финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије. Током пројекта "Други у Великом рату" НГ СОКО одржаће изложбе у јагодинским средњим и основним школама, едукацију ученика на култури сећања као и вршњачку едукацију уз помоћ гимназијалаца из Трстеника. Пројекат се реализује у периоду новембар 2018 - фебруар 2019. године.

Нема коментара:

Постави коментар