среда, 8. април 2015.

Позив за помоћ финансирања нашег новог пројекта

Наши пријатељи, 22. априла навршава се 70 година од пробоја логораша из концетрационог логора "Јасеновац", у тадашњој Независној Држави Хрватској. Тај дан је већ неколико година означен као државни Дан сећања на жртве холокаста у Републици Србији и Републици Српској.

Група младих људи, окупљених око Српске Омладинске Културне Организације "СОКО", заједно са ученицима Гимназије "Светозар Марковић" из Јагодине, посетиће на позив јавне установе Спомен подручје "Доња Градина", Козарску Дубицу. У суботу, 18. априла, присуствоваће комеморативној академији док ће сутрадан, 19. априла, присуствовати парастосу жртвама Система концетрационих логора "Јасеновац" у Доњој Градини, највећем стратишту на простору некадашње државе и једном највећих у Европи.
Ова посета ће имати и радни карактер, јер ће "СОКО", заједно са ученицима Гимназије "Светозар Марковић", и челним људима јавне установе Спомен подручје "Доња Градина" и Музеја жртава геноцида из Београда, покренути инијацитиву и отпочети са израдом јединствене базе са именима погинулих у Другом светском рату, на основу података објављених у бројним књигама, до данашњег дана.
Због изузетно тешке материјалне ситуације нећемо имати довољно средства за одлазак у Доњу Градину. Зато вам се обраћемо са молбом да нам, у складу са Вашим могућностима, донирате средства неопходна за измирење обавеза везаних за трошкове пута и боравка у Доњој Градини. Унапред захвално Старешинство Српске Омладинске Културне Организације.


Жиро рачун: 285-2355090000006-06 СБЕРБАНК
За Српску Омладинску Културну Организацију, Јагодина

Наши пријатељи из Јагодине могу нас контактирати преко нашег ФБ профила или странице

Нема коментара:

Постави коментар