петак, 25. март 2016.

СОКО организација положила венац на споменик хероју пилоту Животи Ђурићу

У петак 25. марта 2016. године у спомен на седамнаесту годишњицу НАТО бомбардовања Савезне Републике Југославије делегација Српске омладинске културне организације положила је венац хероју пилоту Животи Ђурићу у селу Давидовац крај Параћина.
Пре седамнаест година почела је злочиначка НАТО агресија на нашу земљу за коју нико није одговарао. Пилот потпуковник Живота Ђурић је дао живот за своју Отаџбину и сву њену децу. Борио се да заштити сваког становника ове прелепе земље. Српска омладинска културна организација је данас одала почаст хероју који се храбро ухватио коштац са непријатељем. Никада не смемо да заборавимо жртве НАТО агресије на нашу земљу! Србија мора да памти овакве хероје као што је потпуковник Ђурић и никада не  сме да их заборави јер је њихова жртва била зарад нас и наше отаџбине. Нека им је вечна слава и велико хвала! 
Живота Ђурић рођен је 11. априла 1963. године у селу Давидовац у општини Параћин. Похађао је ваздухопловну гимназију у Мостару, ваздухопловне академије у Задру и Подогорици. Своју каријеру започео је на аеродрому Петровац код Скопља. Од 1992. стациониран је на аеродрому Лађевци, где постаје командант 241. ловачко-бомбардерске ескадриле. Потпуковник Живота Ђурић погинуо је 25. марта 1999. после напада на камп за обуку терористичке тзв. ОВК који су имали подршку НАТО авијације из ваздуха. У тренутку погибије управљао је борбеним авионом типа Ј-22 "Орао", евиденцијског броја 25104. Постхумно је унапређен у чин потпуковника.










Нема коментара:

Постави коментар