среда, 3. мај 2017.

"СОКО" прославио 4 године рада и ујединио омладину Јагодине, Ћуприје и Параћина

Српска омладинска културна организација "СОКО" прославила је 03. маја своју крсну славу Св. владику Николаја Велимировића и обележила четири године рада у просторијама Алтернативног културног центра. Традиционално, као и сваке године "СОКО" је обележио свој дан беседама у част Св. владике Николаја, а након беседа уследио је свечани чин потписивања меморандума о сарадњи Српске омладинске културне организације из Јагодине, Удружење младих Ћуприје и Студентске организације Параћин.


Вече беседа отворио је један о старешина "СОКО" организације Александар Милосављевић, а о животу Св. владике Николаја говорио је Стеван Симоновић. Владикине беседе читали су Душан Марковић председник Студентске организације факултета Педагошких наука и Александар Рацић један од старешина "СОКО" организације.

"Данас обележавамо четири године рада и своју крсну славу. Свој рад започели смо мисионарски желећи  да дамо допринос зајденици и друштву и мислим да смо у томе успели.  Много тога смо учинили у предходном периоду и јако смо поносни на то али много тога је тек пред нама." Рекао је Рацић и додао: "Када смо формирали организацију једн од првих циљева био је јединство и саборност српске омладине и данас након четири године рада и труда тај циљ креће да се остварује, "СОКО" под своја крила уједињује омладину и ми ћемо вечерас потписати меморандум о сарадњи омладине три града Јагодине, Ћуприје и Параћина. Мислим  да је ово историјски тренутак и да ће ово уједињење омладинских организација имати у будућности веома позитиван утицај на младе у ова три града."

Старешина "СОКО" организације Рацић Александар

"Наша сарадња почела је пре месец дана и ми смо већ тада говорили о заједничкој сарадњи. Циљ је да афирмишемо позитивне ствари у три града и сарађујемо, то је некако нормалније од негативног ривалитета. Три града су на малој раздаљини, али веома далеко од било какве сарадње, немамо додирних тачака деценијама уназад. Заједничке активности и акције младих су почетак позитивних ствари у три града." Рекао је председник Удружења младих у Ћуприји Рајко Минић.

Потписивање меморандума 

Покушаћемо први пут да спојимо праве људе три града на једном месту, да причају са младима о њиховим потребама и проблемима. За почетак све три локалне самоуправе треба да обједине своје туристичке, културне и спортске активности.  Чудно је да до сада није било сарадње три града ни на нивоу локалних самоуправа, али ни удружења, што није нормално. Наша намера је да кроз утицај на локалне самоуправе и привреду иницирамо пројекте корисне за младе и целокупно грађанство. Рекао је председник Студентске органзације у Параћину Милош Јовановић и додао: "Ова сарадња значи ће много за заједничке пројекте и аплицирање за веће фондове код Министарства''.

Минић, Рацић и Јовановић након потписивањаЛинкови организација: 
https://www.facebook.com/officialumcuprija/


Нема коментара:

Постави коментар