среда, 7. јун 2017.

У одбрану професора Ковића

         Ових дана сведоци смо препирања српских националиста и родољуба око музичке фонтане на Славији. Једна страна је куди, а друга је брани. И док траје та безначајна свађа која из дана у дан бива све већа и озбиљнија, на само два километара од фонтане на Славији налази се Филозофски факултет на коме се ових дана полако али сигурно убија  дух националне свести и српског идентитета.
     Наиме на Филозофскм факултету ових дана спрема се чистка професора који нису подобни. Када је неком друштву најтеже, увек су ослонац ителектуалци, професори, доктори који својим књигама и јавним наступима морају да тргну свој народ и  да га усмере на прави пут, али то није случај и са нашом интелектуалном елитом која се сакрила у своје кабинете као у мишију рупу и из тих рупа не жели да изађе неби ли на тај начин сачували свој положај.       
                                                               


         Један од оних који је изашао из свог кабинета и ко скоро свакога дана држи јавне наступе, предавања, и промоције својих књига и на тај начин утиче на очување и одбрану српске националне свести је проф. др Милош Ковић.  Због свог ангажмана у јавности постао је неподобан и сада Филозофски факултет жели да га се отараси.                                                                               О професору Ковићу не треба пуно говорити довољно је само рећи да се ради о врхунском ителектуалцу, о човеку који  је глас српске националне свести, тачније оно што су били Стојан Новаковић и Слободан Јовановић  у 19. веку, то је Милош Ковић у овом.                                                                                                                
Професор Ковић са члановима Српске омладинске културне организације "СОКО"
 
Овим путем позивам све искрене патриоте, родољубе и националисте да се оставе тулих и безначајних расправа о фонтанама него да се уједине и не дозволе да се на Филозофском факултету угаси глас националне свести.                                                                                                              
          Зато вас молим да својим потписом подржимо професора др Милоша Ковића и спречимо његов одлазак са Филозофског факултета у Београду. 

Старешина СОКО организације
Александар Рацић


2 коментара: