недеља, 11. октобар 2015.

Подршка студентима за акцију - Не чланству Косова у УНЕСКО

Старешинство Српске омладинске културне организације "СОКО" даје своју пуну подршку Студентима за истину поводом акције "Не чланству Косова у УНЕСКО".

У целости вам преносимо поруку Студената за истину:


СТУДЕНТИ ЗА ИСТИНУ - НЕ ЧЛАНСТВУ КОСОВА* У УНЕСКО
Драге колеге студенти након дипломатске битке за вето поводом резолуције УН за Сребреницу, слиједи нам још једна исто таква дипломатска акција. Наиме овог пута је ријеч о пријему сомопроглашеног Косова* у УНЕСКО, међународну организацију која се бави образовањем, науком и културом, а једна од примарних улога јој је заштита културног наслијеђа и свјетске историјске баштине.
Ова битка ће бити можда још тежа јер сада нема вета и гласа се простом већином прво на Извршном савјету УНЕСКА који броји 58 држава чланица. У понедјељак се расправља дневни ред за Извршни савјет, док ће сједница Извршног савјета бити око 20. октобра. Уколико након овог гласања приједлог прође на Извршном савјету, онда се ставља на дневни ред за гласање у Генералној конференцији УНЕСКО која броји 195 чланица и гдје се доноси коначна одлука о пријему. Да би одлука прошла потребно је 2/3 од укупног броја чланица, дакле 130 држава. Из овога се види да неће бити лако да се ово заустави. Велике државе "запада" као што су Француска, Њемачка, Британија и САД увелико подржавају и лобирају за пријем Косова у УНЕСКО. став Русије је познат, али овај пут не можемо рачунати само на то.
Оно што ћемо ми покренути наредних дана је опсежна интернационална кампања да покушамо учинити колико можемо да би се ово зауставило и да би показали да они који траже чланство у овој организацији нису ништа другачији од оних који су до пре неколико мјесеци чекићима уништавали културно наслијеђе древне Сирије и Ирака.
Свака помоћ је добро дошла. Молимо вас да подијелите наше објаве, да подржите ову акцију као и да нам предложите неке идеје. Оно што ће нам највише требати јесу волонтери и преводиоци за што више свјетских језика. (Француски, Грчки, Арапски, Њемачки, Кинески, Шпански, Руски и све остале за које буде пријављених добровољаца). Поред овога покушаћемо успоставити опет Пеј Пал рачун за уплате које би користили за промоцију постова као што смо то радили за вријеме претходне кампање.
НЕКА БРАТ ЗАГРЛИ БРАТА ДО СЕБЕ.
Косово и Метохија у емотикон heart
На сликама испод можете видјети како је од стране албанских терориста који данас хоће чланство у УНЕСКО уништена црква Светог Пророка Илије у Подујеву током мартовског погрома 2004. године.



2 коментара:

  1. http://www.ipetitions.com/petition/NoKosovoUnesco We invite all of the civilized world to protect the Serbian cultural, religious and historical heritage in the Southern Serbian province of Kosovo and sign the petition against the separatist government in Pristina being granted membership in UNESCO.

    Pozivamo civilizovani svet da zaštite srpsko kulturno, versko i istorijsko nasleđe u južnoj srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji, te potpišu peticiju protiv primanja separatističke vlasti u Prištini u članstvo UNESCO-a.

    Nous appelons les citoyens du monde à défendre le patrimoine culturel, religieux et historique, de la province serbe du Kosovo et de la Métochie en signant la pétition Non à l'adhésion du pouvoir séparatiste à l'UNESCO. Ce dernier ayant organisé une destruction de ce même bien ne peut en aucun cas prétendre vouloir le défendre.

    ОдговориИзбриши