четвртак, 15. октобар 2015.

Реализација пројекта "Заштити природу, заштити себе!" - Очишћена градска насеља Табане и Стрелиште

 Ових дана је у Јагодини настављена реализација пројекта “Заштити природу заштити себе” рашчишћавањем насеља Табане и Стрелиште. Пројекат реализује неформална група "Омладински парламент СОКО Јагодина" уз подршку Удружења "Сунце", ресурс центра за Подунавски, Шумадијски и Поморавски округ у оквиру програма Млади су закон, који финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.

            У претходној недељи организовано је рашчишћавање насеља Сарина међа и Пивара на опште задовољство грађана који су охрабрујућим коментарима подржали групу младих волонтера. Ништа мање симпатија нису исказали ни мештани насеља Табане и Стрелиште. До сада је у  акцији  учествовало двадесетак младих људи како чланова тако и симпатизера горе поменуте групе. У недељу 18.октобра моћи ћете да их видите и да им се придружите у рашчишћавању спомен- парка „Руско гробље“. Остале акције које су обухваћене овим пројектом, међу којима је планирано пошумљавање и едукативно предавање, биће најављене на фејсбук страници групе “Заштити природу заштити себе”.
            Ненад Николић, лидер неформалне групе, је рекао: “Овим пројектом желимо не само да дамо свој допринос у борби за „здравију планету“ већ и да дамо пример, посебно младим људима, да ма колико да је тешко, морају да се боре за боље сутра. Кроз успешно остваривање наших идеја желимо да отклонимо апатичне изговоре о узалудности борбе за боље сутра у овој земљи. Ту поруку желимо да пошаљемо кроз све што радимо и што успешнији будемо то ће се и наша порука јаче чути.

              Као наш мали допринос, желимо да позовемо све младе људе да се прикључе овој и другим сличним акцијама које су од велике важности за нашу заједницу








Нема коментара:

Постави коментар