петак, 9. октобар 2015.

Реализација пројекта "Заштити природу, заштити себе!" - Очишћена Сарина међа и Пивара

Ових дана је у Јагодини почео пројекат “Заштити природу заштити себе” који реализује неформална група "Омладински парламент СОКО Јагодина" уз подршку Удружења "Сунце", ресурс центра за Подунавски, Шумадијски и Поморавски округ у оквиру програма Млади су закон, који финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.
У протеклој недељи организовано је рашчишћавање насеља Сарина међа и Пивара на опште задовољство грађана који су топлом подршком у великом броју подржали групу младих волонтера. У акцији је учествовало десетак младих људи како чланова тако и симпатизера горе поменуте групе. У наредној недељи 13. и 14.октобра моћи ћете да их видите и да им се придружите у рашчишћавању насеља Табане и Стрелиште. Остале акције које су обухваћене овим пројектом биће најављене на фб страници групе “Заштити природу заштити себе”.
Александар Рацић, један од координатора пројекта, је рекао: “Проблем који неформална група "Омладински парламент СОКО Јагодина" жели да реши везан је за све већу угроженост животне средине како на локалу тако и на глобалном нивоу. Кроз извлачење из фразологије реченицу "Делуј локално мисли глобално" желимо да кроз конкретне акције отпочнемо решавање овог проблема. Оваквим примером ћемо подстаћи и друге барем на локалном нивоу да схвате потребу за решавање овог проблема и тиме их подстакнемо да се и сами покрену у правцу његовог активног решавања.” И додао:”Посебно бих се захвалио на подршци Ресурс Центру У.Г. “Сунце.” као и регионалном центру Јагодина синдиката образовања Србије.”
Као наш мали допринос, желимо да позовемо све младе људе да се прикључе овој и другим сличним акцијама које су од велике важности за нашу заједницу.








Нема коментара:

Постави коментар