недеља, 11. мај 2014.

Одржано вече беседа у част владике Николаја Велимировића

У суботу 03. маја у 19 часова у сали Прве техничеке школе у Јагодини одржано је вече беседа у част Св. Српског владике Николаја Велимировића. 

Вече је званично отворио глумац и секретар „ДОПС“ фестивала Александар Рацић речима: „Драга браћо и сестре и драги пријатељи, добродошли на вече беседа у част Св. Владике Николаја Велимировића. На самом почетку бих желео да Вас обавестим да је ово вече у организацији једног младог и новог удружења чије активности почињу од вечерас. У питању је удружење под називом Српска омладинска културна организација. Главни циљ удружења биће да окупимо сву српску омладину на једном месту са циљем очувања православног духовног наслеђа, изворне традиције и обичаја српског народа“, рекао је Рацић и додао: „Своју борбу за ове циљеве исказиваћемо кроз културу и спорт. Званична промоција наше организације биће у наредних месец дана.“
 
Николајве беседе су поред Рацића цитирали и глумци Ратко Петровић, Душан Марковић и глумац и редитељ Бојан Милорадовић, а биографију владике читала је Љиљана Јовановић, апсолвент историје.

Студент Педагошког факултета и глумац Душан Марковић најавио је још много лепих, занимљивих и поучних скупова у организацији Српске омладинске културне организације, али након њеног званичног представљања.

Ово дивно вече затворио је глумац Ратко Петровић који је најавио да ће организација у јуну месецу приредити слично вече у Рековцу. Вече је завршио поруком Владике Николаја „Дај Боже да се Срби сложе, обоже и умноже“.


Нема коментара:

Постави коментар