недеља, 18. мај 2014.

Јагодина у акцији прикупљања помоћи за Параћин и Свилајнац





На више локација у Јагодини прикупља се помоћ за породице угрожене поплавама на територији ове општине, а одредјене групе градјана прикупљају и шаљу пакете помоћи и угроженим домаћинствима у Параћину и Свилајнцу.
Према речима секретара Тање Ристић, одзивом градјана на апел за помоћ угроженима, у јагодинском Црвеном крсту прикупљена је одредјена количина млека, воде, дечије хране, намењена породицама са малом децом са територије општине Јагодина.
Црвени крст у Јагодини у току претходне ноћи примио је и хуманитарну помоћ тежине тону и по из подружнице у Нишу.
“Добили смо средства за хигијену, памперс пелене, влажне марамице, воду. При крају смо паковања хигијенских пакета за 487 најугроженијих породица на територији наше општине, које ћемо делити на терену, изјавила је Тања Ристић.
 У организацији Црквене општине града, помоћ се прикупља и сеоским и градским храмовима на територији Јагодине, а апелу Црвеног крста одговорио је и Женски одбојкашки клуб “Јагодина”, чији су чланови у акцији код градске Хале спорова доносили пакете са потребним намирницама.
Осим за становнике Јагодине, у овом поморавском граду активно се прикупљају и средства за помоћ мештанима Параћина и Свилајнца.
“Један комби са пакетима помоћи смо већ послали за Свилајнац, а настављамо даље са прикупљањем помоћи за Параћин. Највише се инсистира на храни за бебе и на пеленама, истакла је директор Геронтолошког центра Славица Дејковић.
На иницијативу навијача “Јагодине”, за Параћинце и Свилајнчане помоћ се прикупља и у просторијама овог фудбалског клуба. Јучерасње добровољне донације у виду конзервиране хране, воде, лекова и одеће они су уручили Добровољном спасилачком батаљону града Параћина, а оно што буде сакупљено данас и у току сутрашњег дана намењено је Свилајнчанима.
Српска омладинска културна организација “Соко” и Равногорски покрет “Јагодина” такодје су ступили у акцију пружања помоћи угроженим становницима Параћина и Свилајнца, тако што су од јагодинских донаторских фирми прикупљали храну, воду, одећу и прибор за личну хигијену и транспортовали их у ове поморавске градове.


Нема коментара:

Постави коментар